Alertă pentru iubitorii de plimbări în natură. Pericolul cu care se pot confrunta, într-o zonă a țării

de: Ana Anițoiu
08 05. 2023

A fost emisă o alertă pentru iubitorii de plimbări în natură. Autoritățile au atras atenția că aceștia se pot confrunta cu un pericol, într-o zonă a țării.

Pericolul cu care se pot confrunta iubitorii de plimbări în  natură

Mai exact, autoritățile locale din Târgu Mureș au atras atenția că tot mai mulți urși au apărut prin pădurile de lângă oraș, în contextul în care a început sezonul de împerechere.

De altfel, în cursul nopții de duminică spre luni, al patrulea urs a fost capturat în localitatea Corunca, lângă Târgu Mureș.

Astfel, cei care se plimbă în natură și cei care locuiesc în apropierea pădurilor trebuie să fie foarte atenți, pentru că s-ar putea întâlni cu animalele sălbatice, al căror comportament este mai agresiv în această perioadă.

„Sunt foarte mulți urși în zonă, este foarte periculos pentru locarnici, că intră în curțile oamenilor, fac pagube, copiii nu se pot juca liberi”, a spus Erdos Zoltan, viceprimar din Corunca.

Ministrul Mediului, despre cotele de prevenție la urs

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, joi seară, că a dezbătut un ordin referitor la cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu. Însă, reprezentanții ONG-ului Agent Green susțin că ordinul supus dezbaterii conţine erori grave din punct de vedere legal, ştiinţific şi moral şi va agrava problema în loc să o rezolve.

„Se vizează spre împuşcare 486 de urşi predominant masculi mari, adică exact interesul industriei de vânătoare, ori aceşti urşi mari sunt cel mai bun mecanism de reglare a populaţiei de urşi”, a transmis Gabriel Păun, reprezentant al organizației Agent Green.

Reprezentantul organizației a adăugat că estimările Ministerului Mediului conform cărora ar fi 8.000 de urși în România sunt cu mult peste densitatea optimă calculată de specialişti. Organizaţia a transmis că nu susţine sub nicio formă împușcarea urșilor.